murale
La Estorick de Colectare la redescoperirea celor Săraci Arta
October 19, 2017
Show all

Picturi naturale și eco-friendly în Spania

saraci

picturi
Naturale vopsele pentru interior picturi nu conțin solvenți organici, volatili toxici și compoziția acestuia este bazat pe uleiuri vegetale, în special de in, rășini naturale, cazeină, sau derivați de citrice și silicați, atunci când acestea sunt exterioare. Pigmenții nu conțin metale grele și au fost extrase din pământ, oxizi de metale, și alte bunuri de minerale sau de origine vegetală. Naturale vopsele sunt potrivite pentru aplicații în spații în care trăiesc, chiar și persoanele cu probleme de sensibilitate la vopsele convenționale, care nu conțin sau au un conținut redus de compuși organici volatili (Cov sau Cov).

Scump picturi

Un fapt important este că vopsele naturale nu creează un strat impermeabil pe ipsos sau ciment, se lasă să respire tencuiala de pe pereți. Nu conține substanțe toxice și aplicarea lor este în siguranță pentru operator sau persoana care vopsele sau lacuri. De asemenea, nu sunt lavabile produse concepute special pentru bai si bucatarii.Cea mai importantă componentă și determinant pentru calitatea unui tablou, este liantul. Lianți minerale reacționează chimic cu suportul. A lega diverse ingrediente picturi pentru fiecare alte și mai presus de toate, asigură aderența vopselei la suport. Se face o distincție între lianți, anorganice (minerale) și organice. Liant mineral și mai durabil vopsele este silicat de potasiu, dar poate fi, de asemenea, folosit var, lut, și proteine din lapte (cazeina).De lianți organici, cum ar fi rășini sintetice în dispersie sau emulsie siliconadas, sunt bazate pe chimia hidrocarburilor (petrochimie). De lianți organici naturale sunt compuse din ulei de in, de floarea-soarelui, de ricin, de safrol, amidon de cartofi și apă, printre altele. Pe scurt, acestea sunt picturi fără solvenți organici (Cov sau Cov) și chimic neutru cu coloranți, fără metale grele. Aceste ingrediente sunt diluate cu apă sau, uneori, cu uleiuri esentiale de citrice sau de pin (terebentină).

Pentru a îmbunătăți grosimea și să le ofere o mai mare consistență, se adaugă la anorganici, materiale de umplutură, cum ar fi creta sau praf de marmură. În cele din urmă, culorile sunt dezvoltate folosind pigmenți minerali extras din teren de culori, ocru, oxizi metalici, argile, albastru ultramarin, picturi etc.Care nu conțin substanțe chimice de sinteză unul depinde de marca. Unele vopsele naturale sunt folosite pentru a certifica faptul că 100% din ingrediente sunt naturale, altele ajung până la 95 sau 98 % din motive de comoditate (mai mult domeniul de aplicare de plasament, uscare mai rapidă, mai stabile în timp) conține o mică parte din aditivi chimici. Ce caractriza la o vopsea naturala este ca timpul de uscare este mai mare, între 6 și 12 ore minim.

A nu se confunda picturi “verde”, cu picturi “naturale”. La pintuas “verde”, care conține cantități mici de compuși organici volatili (COV), dar nu certifica faptul că componentele sale sunt de origine naturală, deoarece acestea sunt în faza de acril. Picturile etichetate ca ecologice, de obicei răspunde la standard european eco-label (eticheta Ecologică) și se găsesc în unități convenționale. Este o soluție care nu este recomandată în termeni de ecologie stricte, dar ar fi un rău mai mic în comparație cu convencioanles.În contrast cu picturile “natural”, fără substanțe chimice de sinteză sunt certificate de către producător și nu sunt de găsit în magazinele de vopsea conventionala. Termenul “natural” se poate utiliza doar acele vopsele ale căror ingrediente cel puțin 95% sunt naturale. Asta este ceea ce explicit în lege. Unele branduri mari se joacă cu confuzie între “organic” și “natural”. Distincția “Nu VOC” este permisă cu condiția ca conținutul de COV este mai mică de 5 g /l. Eticheta ecologică pentru vopsele ecologice autorizează până la 30 g/l. Maxim a emisiilor de compuși organici volatili în vopsea apare în primele 3 zile după aplicare.

În unele cazuri, vopsele naturale sunt mai scumpe, dar nu mai mult de 15 % față de cele convenționale. În cele mai multe cazuri, vopsea naturala este alb și apoi vopsirea cu colorant natural care vom alege. Această opțiune este mult mai sensibil la piață direct la o anumită culoare. În plus, precis, prin compoziția sa, vopsele naturale au avantajul ca sunt mai rezistente si au picturi o durabilitate mare care compensează creșterea prețurilor.

Comments are closed.