artefiera
Note pe marginea unei vizite la ArteFiera
October 16, 2017
saraci
Picturi naturale și eco-friendly în Spania
December 2, 2017
Show all

La Estorick de Colectare la redescoperirea celor Săraci Arta

murale

saraci

Cincizeci de ani în urmă, în septembrie 1967, la Galleria la Bertesca din Genova a găzduit prima expoziție de Arte Povera, ” numit astfel de către tânărul critic de Germano Celant. Săraci în sensul esențiale, cu scopul de a elimina prisos și de a reduce decalajul dintre artă și viața reală.

Jumătate de secol mai târziu, mișcarea care atât de multă influență a avut în Italia și în lume încă reușește să fie o sursă de inspirație pentru artiști străini. O nouă expoziție la Estorick de Colectare în Londra se uită la “răspunsuri” de unii artiști, britanică modernă și contemporană creată în anii Șaizeci de către artiști, cum ar fi Mario Merz, Giuseppe Penone, Michelangelo Pistoletto, Mario Ceroli, Alighiero Boetti e Giulio Paolini.

Picturi murale pe clădiri

murale

Lucrările sunt în ordine aleatorie, nu cronologică, pentru a crea un schimb spontan între maeștri din trecut și artiști de astăzi. Firul comun este încercarea de a lega două lumi – artă și viață – prin utilizarea de obiecte și materiale luate din casă, de pe stradă, din natură, din viața de zi cu zi.

Penone foloseste cafea turnat pentru a crea un design minunat, care pare a fi estuarul unui râu. Merz folosește nuiele de salcie pentru a crea un Con, un grațios structură geometrică care transcende origine de măiestrie a devenit un arhetip. Desen, fără titlul de Boetti conține simboluri misterioase, probabil, un cod secret, și aluzie la misterele de nepătruns. Pistoletto are mute, amenințător negru și alb televizoare. Ceroli ne oferă lumea, o sferă de fier și carbon, două elemente esențiale.

Pictor la locul de muncă

Nu este o lucrare de Richard Long, unul dintre primii englezi să se alăture mișcării, care au participat la primul eveniment internațional de Arte Povera, în Amalfi în 1968-o imagine din partea de sus a unui câmp de margarete, negru-și-alb, care dezvăluie un x desenat în iarbă.

pictor

Există lucrări de Șaptezeci și Optzeci, creat cu “săraci” materiale, ca de tun care Jo Stockham a creat cu ajutorul a două cercuri de darts și un picior de pantaloni, sau omul care conduce Tony Cragg, realizate cu obiectele din plastic colorat.

Pentru a sublinia influența de durată de arte povera, există, de asemenea, lucrări contemporane, cum ar fi plin de duh varza de Bruxelles și cartofi în bronz de Anya Gallaccio, scara fără trepte de Ceal Floyer și perdeaua de La duș Jefford Horrigan, o performanță video realizat în acest an. Lucrările artiștilor de astăzi sunt un omagiu adus creativității de artiști italieni din timp

Comments are closed.